Spa onderhoud

Een Spa heeft relatief weinig onderhoud nodig mits u zich aan onderstaande aandachtspunten houd:

  • Reinig en ververs uw Spa water regelmatig +/- om de 3 maanden.
  • Reinig de filters 1 keer per week door ze schoon te spoelen met de tuinslang. En 1 keer in de maand in een emmer met twee reinigingstabletten (filtercleaner), 1 uur laten weken en daarna goed uitspoelen.
  • Voordat u uw Spa betreedt kunt u het beste uzelf onder de douche afspoelen ( gebruik geen zeep), en reinig uw zwemkleding zonder wasmiddel. Zo voorkomt u vuiligheid en zeep resten in uw Spa.
  • Laat uw Spa nooit zonder water of afsluiting in de zon staan, dit kan gevolgen hebben voor de kuip.
  • Open de besturingskast niet, deze heeft geen onderhoud nodig.

Reinigen van de kuip

Om de binnenkant van uw Spa te reinigen, gebruikt u het beste een zachte doek of spons en eventueel een zachtwerkend onderhoudsproduct. Gebruik absoluut geen schurende of bijtende schoonmaakmiddelen. Het beste moment om het bad te reinigen is tijdens het periodiek verversen van het water. Maak gebruik van deze gelegenheid en spuit tijdens het leeglopen van het bad het filterhuis en de binnenwanden van het bad goed schoon met een tuinslang.

Filter reiniging

De filters van uw Spa kunnen na enige tijd verstopt raken wat een slechtere watercirculatie tot gevolg kan hebben. Daarom is het raadzaam om de filters elke week te reinigen. Haal de filters uit uw Spa en verwijder het achtergebleven vuil en laat de filter een uur weken in een bak of emmer met 1 à 2 lepels granulaat. Plaats de filters daarna terug in het filterhuis en sluit het deksel. Vergeet niet dat de filters om de 6 á 8 maanden moet worden vervangen, tenzij deze blokkeert of stuk is (in dit geval moet u de filters eerder vervangen).

Voor al uw Spa reinigingsproducten kunt u ook bij ons terecht via info@badicon.nl !