Spa installatie en/of verhuizingen

Badicon installeert en verhuisd Spa’s al ruim 10 jaar, wij kunnen u dan ook een passend advies geven waar u allemaal aan moet denken voor de komst van uw Spa. Wilt u uw Spa verplaatsen of denkt u erover om uw Spa te verkopen? Neem dan contact met ons op, wij zijn geïnteresseerd om uw Spa met de beste zorg te verplaatsen en/of eventueel van u over te kopen.

Vraag gratis een offerte aan via info@badicon.nl.

Bij de installatie voor uw Spa zijn er een aantal belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden:

De ondergrond van uw Spa

Het gewicht van uw Spa inclusief het water en de gebruikers kan aardig oplopen, daarvoor is het erg belangrijk dat de ondergrond waarop uw Spa staat vlak is en geschikt om dit gewicht te dragen. Een goed aangelegde betegelde vloer of een gestorte betonnen vloer met een minimale dikte van 10 cm zal voldoen.

Elektriciteitsaansluiting van uw Spa

Uw Spa dient aangesloten te worden op 1 x 220v , 2x220v en sommige modellen op 380v verschillen per type . De stroomkabel dient direct vanuit de meterkast te komen tot op de plaats van uw Spa, met 5 meter extra kabel om deze langs èèn van de zijkanten naar binnen te voeren. In alle gevallen moet de stroomvoorziening voorzien zijn van een aarde met een aardlek schakelaar, in sommige gemeentes (vooral in België) voldoet het stroomnet niet aan deze vereisten. Let op en neem geen enkel risico met stroom, mocht u niet over voldoende kennis beschikken laat dan de elektriciteit installeren door een bevoegde elektricien.

Voldoende ruimte rondom uw Spa

Wilt u uw Spa inbouwen of in de grond laten verzinken? Zorg dan dat u voldoende ruimte rondom uw Spa vrijhoudt voor onderhoud en/of service doeleinden. Aan de zijkanten van uw Spa zijn speciale panelen aangebracht zorg dat deze altijd vrij en gemakkelijk bereikbaar zijn.